Hoe vlees- en pluimveeverwerkers hun voorsprong kunnen behouden tijdens de nieuwe uitdagingen in de sector

Hoe vlees- en pluimveeverwerkers hun voorsprong kunnen behouden tijdens de nieuwe uitdagingen in de sector

In de nasleep van COVID-19, hebben levensmiddelenverwerkers in de VS te maken met een heel scala aan uitdagingen, waaronder personeel dat in quarantaine is, veranderende regelgeving omtrent de hygiëne en restricties ten aanzien van nieuw personeel op de werkvloer.

Met name verwerkers van vlees- en pluimvee zien een significante verandering omdat de vraag naar hun product snel toeneemt. In maart 2020, waren er meer dan twee miljoen nieuwe afnemers in de categorie diepvrieskippen.[1] En de vleesverkopen zijn 40,6% hoger dan in 2019.[2]

Als een essentieel onderdeel van de Amerikaanse voedselindustrie, zijn er veel vlees- en gevogelteverwerkende fabrieken waar de medewerkers dicht op elkaar werken.[3] Maar nu zijn er minder mensen op de werkvloer vanwege de social distancing vereisten. En bedrijven kunnen als gevolg hiervan te maken krijgen met significante stilstandstijden en potentieel zelfs sluiting.

Terwijl sommige spelers in de sector dit « nieuwe normaal » al hebben omarmd, zijn er ook velen die dat nog niet gedaan hebben. Hoe past de vlees- en gevogeltesector zich aan om een succesvol pad te waarborgen terwijl de sector overschakelt naar nieuwe veiligheidsvereisten voor het personeel?

Het implementeren van automatisering is de sleutel voor het succes van de fabriek

Een eerste stap in het reduceren van het risico van overmatige stilstandstijd in deze sterk groeiende markt is het nemen van extra veiligheidsmaatregelen zoals het controleren van mensen voordat ze de fabriek betreden en het vergroten van de ruimte tussen het personeel op de werkvloer. Maar deze acties alleen zijn niet genoeg.

Gelukkig kan het automatiseren van handmatige handelingen helpen vele uitdagingen te verlichten waar de sector momenteel mee te kampen heeft terwijl bedrijven worden geholpen om zich beter aan te passen aan de nieuwe dynamiek en zich voor te bereiden voor de lange termijn. Automatisering biedt de consistentie en efficiëncy die nodig is om:

  • De veiligheid van het personeel en het product te verbeteren. Niet alleen kan automatisering complexere taken aan en risico’s reduceren, maar minder ingrijpen van mensen voorkomt ook besmetting.
  • De productdoorvoer te verbeteren. Het inzetten van automatisering in sommige gebieden kan leiden tot een significante versnelling van het snijden en verpakken van het vlees voor een snellere verwerking en hogere productie.
  • Te voldoen aan een constante vraag. Geautomatiseerde systemen zijn altijd op tijd op het werk en kunnen helpen bij het voldoen aan de gevraagde toevoerbehoeften met minder personeel op de werkvloer.
  • Te voldoen aan de richtlijnen voor social distancing. Het automatiseren van specifieke taken maakt het beperken van de hoeveelheid personeel op de werkvloer mogelijk, niet alleen om te voldoen aan de richtlijnen maar ook om het comfortniveau van het personeel te verhogen.

Wat is nu de volgende stap

Ten eerste is het belangrijk om een objectieve, holistische blik te werken op uw processen en te beslissen of u kunt (en moet) innoveren en automatiseren. Hoe meer uw systemen zijn geautomatiseerd, des te hygiënischer uw processen kunnen zijn en des te sneller kunt u voldoen aan de vraag naar uw producten.

We weten dat dit alles wellicht complex en overweldigend lijkt, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij bij Habasit zijn er om u te helpen. Met ervaring die vlees- en pluimveeverwerkers over de hele wereld ondersteunt, zullen we u helpen om een begin te maken, door meer in detail te kijken naar zaken zoals:

  • Invloed op de productiviteit. Hoe kunnen transportbandsystemen helpen bij het maximaliseren van het aantal werknemers op uw werkvloer?
  • Sanitaire praktijken. Zijn uw banden geoptimaliseerd voor reiniging?
  • Systeem-efficiëncy. Hebben uw transportbanden een update nodig om optimaal te functioneren?

Maak u niet ongerust; we suggereren niet dat u uw hele fabriek opnieuw moet ontwerpen. Maar wat automatisering ook betekent voor uw bedrijf, we staan voor u klaar op elke stap in het proces.

Neem contact op met Habasit voor innovatieve transportbandsystemen

Habasit heeft de innovatieve transportbandproducten, oplossingen en complete systemen die u nodig heeft voor het automatiseren van processen en veilige te blijven draaien En we stellen veiligheid en hygiëne altijd op de eerste plaats.

Neem contact met ons op voor meer informatie hoe we uw bedrijfsvoering kunnen helpen gedurende deze kritische periode en daarna.

 

 

[bronnen]

1 IRI CSIA, Total Use ALL Outlet, 4 Weeks Ending March 22, 2020

2 https://www.provisioneronline.com/articles/109397-meat-department-continues-to-soar-but-consumers-notice-rising-prices

3 https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/organizations/meat-poultry-processing-workers-employers.html

2020 octobre 13  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*Your email address will not be published