Waar u aan moet denken bij het opmeten van uw transportband of aandrijfriem

Waar u aan moet denken bij het opmeten van uw transportband of aandrijfriem

Onjuiste metingen leveren voor zowel fabrikanten als klanten problemen op. Hier leest u waar u rekening mee moet houden bij het opmeten van een transportband of aandrijfriem – en waarom exacte metingen essentieel zijn bij het bestellen van een nieuwe riem.

Geometrische lengte is een must, maar binnenwaartse lengte niet

Voordat u een nieuwe riem bestelt, moet u absoluut de juiste maat opnemen. De fabrikant maakt de riem of band volgens de informatie die u verstrekt en is niet aansprakelijk wanneer deze niet op uw transporteur past door een onjuiste meting.

Voor lichte transportbanden en aandrijfriemen is de belangrijkste maat de geometrische lengte. Dit is de neutrale laag, de laag tussen de transportzijde en de aandrijfzijde. Eigenlijk is het niet een echte laag, omdat dit deel van de riem niet gespannen of samengedrukt is wanneer de niet-uitgerekte riem gebogen is.

U hoeft de fabrikant geen inwendige maten van uw riem te geven, want in tegenstelling tot de geometrische lengte worden deze niet gebruikt bij het maken van uw nieuwe riem.

Als een CAD-systeem de afmetingen van uw riem berekent uit een blauwdruk, moet u nog steeds controleren of de resultaten kloppen.

  • Meet een korte, eindloze riem door een startpunt op de riem te markeren, deze over een gewone tafel te rollen en een meetlint op de tafel naast de riem te leggen.
  • Een lange, niet-opgespannen riem kunt u in secties meten. Tel simpelweg de metingen bij elkaar op voor de volledige lengte van de riem. Gebruik een dun potlood om de startpositie en de secties van de riem te markeren.

Belangrijk: gebruik geen oude of gebruikte riem voor het meten van een nieuwe riem, omdat door structurele rek de oude riem nu langer is dan bij de levering.

Gekalibreerde stalen meetlinten bieden maximale nauwkeurigheid

Wanneer u uw transportband of aandrijfriem met een meetlint meet, zorg er dan voor dat deze volledig stabiel en van de hoogste kwaliteit is. Gewone meetlinten zijn mogelijk onnauwkeurig, wat kan leiden tot onjuiste resultaten en marges. Gekalibreerde, stalen meetlinten zijn meestal de meest exacte, en dit zijn de meetinstrumenten die Habasit gebruikt.

Wat betreft maattoleranties is er een ISO-norm voor transportbanden. Helaas blijkt deze veel te breed en algemeen, en daarom heeft Habasit een systeem ontwikkeld dat meer in lijn is met onze producten. U kunt contact opnemen met uw plaatselijke Habasit-kantoor als u meer wilt weten over de maattoleranties van onze riemen.

De lengte van uw transportband of aandrijfriem berekenen

Als u de maten van uw transporteur opneemt om de lengte van uw transportband in te schatten, vergeet dan niet om het meetlint over het exacte verloop van de beoogde riem te laten lopen, over de rollen of pulleys. Als u een typische aandrijving heeft, met twee pulleys, en zowel de diameters als de hart op hart afstand weet, kunt u zo de lengte van uw riem berekenen. Dit zijn de parameters die Habasit’s Selecalc-programma gebruikt. Ga naar onze website en registreer met het e-mailadres van uw bedrijf.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met uw spaneenheid, zodat uw transportband of aandrijfriem correct kan worden gemonteerd zodra deze is afgeleverd. Ideaal gezien staat de riem iets verslapt wanneer de hart op hart afstand het kortst staat ingesteld op de spaneenheid. Dat gezegd hebbende, moet u in staat zijn om de riem te spannen volgens de berekende voorspanning (inclusief een veiligheidsmarge). De meeste transportbanden met een polyesterweefsel moeten initieel worden opgespannen door de bandlengte minimaal 0,3% te verlengen. Voor transportbanden met een polyamideweefsel moet de voorspanning 0,5% zijn. Bij aandrijfriemen moet u de juiste afmetingen en afstanden van de toepassing invoeren in Selecalc om de juiste riemlengte te verkrijgen.

De risico’s en gevaren van verkeerd opgemeten riemen

De meest voor de hand liggende problemen treden op als een transportband of aandrijfriem langer, korter, breder of smaller is dan bedoeld: dan werkt hij mogelijk niet goed en kan de apparatuur beschadigen. De riem kan slippen als deze te lang is en niet voldoende gespannen is, of zeer hoge asbelastingen creëren als hij te kort is. Hoe korter de riem en vaste hart op hart afstand, hoe belangrijker het is om de juiste lengte en een kleine tolerantie te hebben: +/- 5 mm nauwkeurigheid op een 1000 mm lange riem komt overeen met +/- 0,5% spanning, wat kan resulteren in storingen in de toepassing.

Een transportband heeft wat ruimte voor sturing nodig in transversale richting, omdat een te brede band mogelijk niet goed werkt. De randen kunnen rafelig worden en de band beschadigd raken.

Ga naar de website van Habasit voor de juiste afmetingen, download de technische handleidingen (‘Ontwerphandleiding weefseltransportbanden’, ‘Ontwerphandleiding aandrijfriemen’) en volg de richtlijnen.

Temperatuur en luchtvochtigheid beïnvloeden ook de prestaties van uw riemen

De materialen gebruikt in alle synthetische riemen worden, hoewel ze duurzaam en robuust zijn, beïnvloed door factoren zoals de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Informeer Habasit over afwijkende omstandigheden voordat u riemen bestelt. Hoe goed de riem ook is, u weet meer over de gebruiksomstandigheden dan wij. U moet dit dus bespreken met onze ingenieurs voordat u de afmetingen van de riem bepaalt.

Heeft u vragen over onze transportbanden of aandrijfriemen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. U kunt hier op de Habasit Expert Blog ook veel andere artikelen over onze producten en oplossingen vinden.

2019 augustus 13  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published