Habasit zet stappen in Hollywood

Habasit zet stappen in Hollywood

Als u denkt dat transportbanden niets te maken hebben met actie, avontuur en veel te knappe personen, dan heeft u het mis. In de blog van vandaag belichten we de sterrenrol van onze transportbanden in de langverwachte sequel Zoolander 2. De film staat bol van een verbazingwekkend aantal beroemdheden: van Sting tot Willy Nelson, Kim Kardashian, Justin Bieber, Tommy Hilfiger en Habasit – hoewel de laatste, ondanks een “bewogen performance”, waarschijnlijk niet erg opvalt.

Gesitueerd tien jaar na de oorspronkelijke film worden Derek Zoolander (Ben Stiller) en Hansel (Owen Wilson), twee trotse mannelijke modellen die over hun hoogtepunt heen zijn, herenigd bij een transportband. Ze ontmoeten elkaar wanneer ze dezelfde koffer willen pakken op een ronddraaiende bagageband op het vliegveld. Deze gedenkwaardige ontmoeting zet het verhaal in beweging terwijl het duo verstrikt raakt in het voorkomen van moorden op ’s werelds mooiste mensen.

Kort na de hereniging is de weefseltransportband van Habasit weer in beeld wanneer Zoolander en Hansel stil en zelfbewust staan op een loopband. Door dat ze terugkomen in de modellenwereld waarvan ze dachten dat ze die achter zich hadden gelaten, moeten ze op elkaar en hun knappe uiterlijk vertrouwen om zich er doorheen te slepen.

“Het begon allemaal toen ik in de 2e klas zat” legt Zoolander uit in de eerste film. “Ik zag mijn spiegelbeeld in een lepel”, en ik herinner me dat ik dacht “Wow, je ziet er belachelijk goed uit, misschien kan je daar je werk van maken.”

“Om wat te doen als werk?” wordt hij gevraagd “Er professioneel goed uit zien.”

Hansel en Derek Zoolander, die vastbesloten zijn hun oude carrières weer op te pakken, komen aan in een modewereld die verder is gegaan zonder hen. “Ze zeggen dat zij niet loopt, maar dat ze zweeft,” fluistert Hansel als ze met bewondering kijken naar een model die gekleed is in een paarse jurk en die naadloos over de vloer glijdt. Als belangrijkste catwalk, is de Habasit transportband opnieuw te zien als het platform voor alle actie, wanneer Zoolander probeert de look te doen herrijzen die ooit de modewereld heeft veranderd.

De transportbanden, voor de uitgebreide filmset in Rome, zijn geleverd door Habasit Italiana via de distributeur Esabelt. Het is eigenlijk niet de eerste keer dat onze transportbanden te zien zijn in Hollywood. In 2012, was ons product de ster in The Amazing Spider-Man. De scène speelde zich af in het laboratorium van een spinnenkwekerij, waar Habasit transportbanden giftige groene ampullen transporteerden.

Hoewel er nog geen sprake is van een Oscar voor de recente klinkende rol, is het duidelijk dat Zoolander 2 niet hetzelfde zou zijn geweest zonder het optreden van de transportbanden van Habasit. Of er nu ampullen gif worden getransporteerd of gewoon heel, heel – heel goed uitziende mensen, je kunt er op rekenen dat Habasit de verhaallijn verder laat lopen wanneer het er op aan komt.

12 juni 2018  |  Geplaatst door

Sonja Strimitzer is lid van het internationale Marketing and Communications Team en is werkzaam bij Habasit in Oostenrijk. Sonja is in 2011 in dienst gekomen in de functie van Marketing and Sales support en was verantwoordelijk voor de Oostenrijkse en centraal Europese markt. Sinds 2016 is ze de Editor-in-Chief van Highlights, Habasit’s populaire internationale relatiemagazine. Haar moedertaal is Duits maar ze spreekt ook vloeiend Engels en Zweeds. Ze houdt van de uitdaging en variëteit van haar werk en de samenwerking met de internationale collega’s.

Neem contact met ons op voor persoonlijke ondersteuning

Vraag advies