Sportief op het werk

Sportief op het werk

Verschillende studies van de afgelopen jaren tonen de gezondheidsrisico’s van te lang zitten aan. De link tussen aan je bureau gekleefd zijn en de kans op ziektes is zo sterk dat sommige experts zitten het nieuwe roken noemen. Langdurige inactiviteit wordt soms zelfs in verband gebracht met hartziekten en sommige soorten kanker.

Tot zover het slechte nieuws; het goede nieuws is dat bedrijven zoals LifeSpan Fitness, een hoogwaardige fabrikant van unieke fitnessapparaten, creatieve oplossingen vinden voor dit veelvoorkomende probleem. Voor alle negatieve symptomen die ontstaan door langdurig zitten, zijn er evenveel positieve resultaten bij een actieve levensstijl die niet alleen beperkt is tot de sportschool.

De band opstappen

In 2012 begon LifeSpan te merken dat klanten de loopbanden op een nieuwe en totaal onverwachte manier gebruikten. In plaats van ze in de fitnessruimte te plaatsen, gebruikten de klanten de machines onder hun bureaus om meer te kunnen bewegen tijdens het werken.

“Zo begon het allemaal,” vertelt Jamie Airmet, de Creative Art Director van LifeSpan. “Naarmate onze klanten meer te weten kwamen over de nadelen van zitten, begonnen ze een nieuwe trend te ontwikkelen.”

Met deze nieuwe ontwikkeling kwamen ook nieuwe eisen. Loopbanden die eigenlijk bedoeld waren voor gebruik op hoge snelheden, werden opeens veel zwaarder belast door korte en langzame passen gedurende zes tot acht uur per dag.

“De druk op de transportbanden werd te groot,” zegt Jamie. “Dus gingen we rondkijken voor een transportband die wel aan de eisen van onze klanten voldeed. We hebben verschillende banden getest en die van Habasit was duidelijk de beste. Wat betreft de prijs, levensduur en duurzaamheid was het gewoon de meest voor de hand liggende keuze, en niet onbelangrijk, we konden onze klanten een absoluut onderhoudsvrij product aanbieden.”

In beweging

Sinds de ontdekking van deze betrouwbare transportband, groeien de voordelen voor de klant alleen maar meer. Nieuwe gezondheidsstudies laten zien dat een bureau met loopband niet alleen voor een verhoogde hersenactiviteit zorgt, maar ook het kortetermijngeheugen verbetert, de kans op depressie vermindert en bovendien de algehele prestaties op de werkplek verbetert. Hoewel het assortiment van LifeSpan nu ook fietsbureau’s, stabureau’s en balansborden omvat, blijft volgens Jamie het bureau met loopband hun belangrijkste product.

“Heel vaak ben je slechts een schakel in de keten en heeft wat je maakt weinig invloed op iemands leven,” zegt Jamie, “maar met de komst van het bureau met loopband zagen we een enorme transformatie. Klanten vertellen ons hoe het hun leven heeft veranderd, hoe ze er productiever en geconcentreerder van worden, simpelweg omdat er meer bloed naar hun hersenen stroomt.”

Met zulke enthousiaste klanten is Jamie’s werk in de marketing een stuk makkelijker. Toch komt hij nog sceptische mensen tegen.

“Soms, als ik op de beurs ben, zie ik mensen door het gangpad lopen terwijl ze druk op hun mobiel bezig zijn. Dan zien ze onze loopband en zeggen ze: ‘Nou, ik weet niet of ik tegelijkertijd zou kunnen lopen en typen hoor.’ Dan geef ik ze een mobieltje en zeg dat het net als lopen en scrollen is, alleen bots je niet tegen dingen aan.”

Snel denken, langzaam lopen

Terwijl de snelheid van de loopband eenvoudig is aan te passen naar elke werkactiviteit, zegt Jamie dat snel na kunnen denken wel een van de grootste voordelen van lopen op het werk is. “Het gaat hier niet om een trend of modegril,” legt hij uit. “Het is, gekeken naar onze geschiedenis, een heel recente verandering dat we voor ons werk de hele dag op één plek blijven zitten. Maar daar zijn we totaal niet voor gemaakt.”

2019 maart 25  |  Posted by

Sonja Strimitzer

Sonja Strimitzer is a member of the Global Marketing and Communications Team at Habasit in Vienna. She joined the company in 2011 to provide Marketing and Sales support for Austria and Central Eastern Europe, but also quickly rose to become Editor-in-Chief of Highlights, Habasit’s popular customer and employee magazine. She is a native German speaker, as well as fluent in both English and Swedish. She enjoys strong cooperation with colleagues from around the world and values the unique international environment.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published