Spaanplaatfabrikant lost bandsporing-problemen op in tray loader en bespaart €31.000 per jaar - Case study

Spaanplaatfabrikant lost bandsporing-problemen op in tray loader en bespaart €31.000 per jaar – Case study

De fabrikant van het spaanplaat gebruikte een toepassing waarbij in plaats van transport naar een continue pers na de vormlijn, panelen werden overgebracht op een tray loader, waar ze worden gecomprimeerd tot de uiteindelijke dikte. De trays worden geladen met de panelen en dan sluit de pers gedurende ca. 10 minuten. Er zijn 12 trays met elk 4 transportbanden (300 mm breed x 20 m lang), hetgeen resulteert in totaal 48 banden.

Bestand tegen hoge temperaturen en vochtigheid

De paneelproducent was ontevreden met zijn bestaande banden op haar toepassing, omdat ze elke twee tot drie maanden vervangen moesten worden vanwege uitrekking en verlenging. Dus wilde de fabrikant een band met een langere levensduur die niet ging uitrekken of verlengen bij een hoge temperatuur. In deze toepassing moesten de banden ook bestand zijn tegen vocht en ook geschikt zijn voor gebruik met kleine neusovergangen.

Habasit stelde haar ENT-12EEWL procesband voor, welke bestand is tegen uitrekken en verlenging. Hoewel de kosten voor deze band ca. 40% hoger lagen dan hun bestaande band, heeft onze procesband een 400% langere levensduur. Dus kost de Habasit band 2,4 keer minder op jaarbasis. Omdat er 48 banden waren geïnstalleerd in deze toepassing, zijn de jaarlijkse besparingen van de klant bijna € 31.000.

Onderhoudsvrije procesband

De procesband hoeft slechts éénmaal gespannen te worden, terwijl de vorige band meerdere malen na-gespannen moest worden, hetgeen constant leidde tot bandsporing-problemen. De Habasit oplossing loste niet alleen het verlengingsprobleem op, de klant stelde ook dan onze banden gemakkelijker te installeren waren – hetgeen ze tijd bespaarde bij de installatie. Het resultaat was dat de klant nog eens 48 van deze banden bestelde.

2021 april 6  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published