Slimme vossen

Slimme vossen

In volksverhalen is de vos meestal een van de slimste bewoners van het dierenrijk, en ook de meest ondeugende. Met de wereld als hun speeltuin stappen ze tevreden door bossen en velden, terwijl ze dankzij hun scherpe oren en snelle ogen klaar zijn om zich in elk mogelijk avontuur te storten, zelfs als dat de vorm heeft van een oude achtergelaten transportband.

Dit ontdekte de Britse fotograaf Duncan Usher toen hij een onverwacht moment vastlegde op camera, nadat hij wekenlang een vossenfamilie had geobserveerd die onder een grote transportband woonde in een verlaten steengroeve op het Duitse platteland in de buurt van Bursfelde. Elke ochtend kwam de moeder terug naar deze plek, met een verse muizenvangst voor de hongerige jonge vossen die zich eronder verstopten. Na hun ontbijt betraden de welpen al zwalkend en scharrelend vanuit het duister het daglicht, uitgerust en klaar voor hun dagelijkse stoeipartij.

De pefecte glijbaan

De transportband werd niet alleen gebruikt als schuilplaats, maar ook als speeltuin voor de jonge vosjes. Ze renden naar het bovenste puntje van de transportband en gingen elkaar vervolgens achterna, weer naar beneden, in wat Usher beschreef als een vrolijk spelletje “pak me dan als je kan!”.

Pas nadat drie van de vosjes plezier hadden gemaakt, klom de vierde weer naar boven en ging zitten voor de afdaling; achterpoten recht de lucht in. Niet in staat zijn grijns te verbergen gleed deze pup met ezelsoren van de band.

Usher was toen al undercover en zette snel zijn statief en camera klaar om de actie vast te leggen. Het was een speelse voorstelling die de fotograaf niet gauw zou vergeten, terwijl hij de vos terug zag haasten voor een tweede ritje op de geïmproviseerde glijbaan.

De meest praktische speeltuin

Wij zijn altijd op zoek naar leuke verhalen uit de hele wereld over de nieuwste en meest bijzondere toepassingen van transportbanden. Maar geen mens heeft waarschijnlijk de waarde van de transportband gezien zoals deze kleine vos, die gewoon de perfecte speelplaats had ontdekt.

2019 november 18  |  Posted by

Sonja Strimitzer

Sonja Strimitzer is a member of the Global Marketing and Communications Team at Habasit in Vienna. She joined the company in 2011 to provide Marketing and Sales support for Austria and Central Eastern Europe, but also quickly rose to become Editor-in-Chief of Highlights, Habasit’s popular customer and employee magazine. She is a native German speaker, as well as fluent in both English and Swedish. She enjoys strong cooperation with colleagues from around the world and values the unique international environment.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published