Op zoek naar een op maat gemaakte eindloos gewikkelde tandriem?

Op zoek naar een op maat gemaakte eindloos gewikkelde tandriem?

Eindloos gewikkelde tandriemen (flexriemen) zijn doorgaans twee keer zo sterk als eindloos gelaste riemen. Daarom worden ze gebruikt in verscheidene industrieën en toepassingen waar aandrijfriemen nodig zijn voor vermogen en precisie, of sterke tansportbanden voor een gegarandeerde nauwkeurige beweging en positionering.

Hoewel deze riemen al lang leverbaar zijn in diverse vertandingen, waren ze tot nu toe niet leverbaar in op maat gemaakte breedtes. Wanneer ingenieurs iets anders willen dan de standaard beschikbare breedtes (16, 25, 32, of 50 mm), snijden ze de riem op de gewenste breedte, verwijderen het koord aan de rand (een lastige, tijdrovende procedure) en sealen ze de rand van de riem met een hetelucht-brander door de rand van de riem te smelten en corrigeren. Het resultaat is bijna nooit een perfecte homogene zijde.

Er moet een betere manier zijn

Als antwoord hierop biedt Habasit nu de allereerste in breedte op maat te maken eindloos gewikkelde tandriemen met homogene randen, gebaseerd op onze innovatieve, flexibele “snijbanen”-technologie. De snijbanen definiëren niet alleen de breedte van de band; koorden kunnen op elke gewenste plek geplaatst worden om op bestelling gaten te stansen of zelfs schroeven tussen de koorden te plaatsen.

Met gladde, homogene randen kan niets de transportband rafelen of beschadigen of in het product belanden. De levensduur van de tandriem is ook langer.

De nieuwe op maat te maken flexriemen zijn leverbaar in een breed scala aan vertandingen en materialen, ook voor het transporteren van voedsel, en met verschillende koordtypen (staal, roestvast staal, uiterst flexibel staal, aramide), zodat ze geschikt zijn voor zeer smalle pulleydiameters of kleine overgangen. De maximum standaard beschikbare breedte is 150 mm.

Keuzestress

Wij weten dat een geschikte band voor de toepassing kiezen een lang proces is, dat zowel draait om het algemene als het specifieke. Met meer dan 8000 verschillende opties voor het maken van een tandriem, waaronder vertanding, snijbanen, kleuren, materialen en koorden, is het van belang dat onze ingenieurs een gestructureerde benadering gebruiken voor het vinden van de beste opties voor uw behoeften.

Hoe definiëren we de optimale riembreedte voor de aandrijving? Dit is de formule die we gebruiken voor een aandrijfriemtoepassing:

Berekening van de benodigde riembreedte (breq)

Waarbij:

– Overgebracht vermogen [kW] P
– Aantal tanden van aandrijfriem za
– Aantal tanden aangegrepen zm
– Toerental van aandrijfpulley [min-1] n
– Aantal tanden van aangedreven pulley of overbrengingsverhouding zb en/of i

Met behulp van de riembelastingstabel kan de minimaal vereiste riembreedte worden berekend.

  • Berekening op basis van vermogensoverdrachtcapaciteit

  • Berekening op basis van koppelcapaciteit

De minimum benodigde riembreedte wordt gebaseerd op de meest veeleisende omstandigheden. Bij voorkeur wordt de eerstvolgende grotere standaardmaat gekozen. Maar door ons nieuwe programmeerbare koordpositioneringsproductieproces kunnen we nu de riembreedte volledig optimaliseren om de voordeligste resultaten te behalen.

Wilt u meer weten? Neem dan vooral contact met ons op.

2019 juli 30  |  Posted by

Michał Lubos

Michał Lubos has broad experience in belting applications across all industries served by Habasit, with special focus on food processing. He joined Habasit in July 2012 and is global Product Manager for HabaSYNC Timing Belts, but also has strong experience in belting technical support and direct sales support for fabric, monolithic and plastic belts alike. A Polish national, Michał speaks Polish and English and is proud of his role as a parent, sportsman and reliable partner for our customers.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published