Een aandrijfriem gemaakt voor zijn taak

Het kan soms een hele uitdaging zijn om de juiste riem te vinden voor elke sector of toepassing, maar af en toe duikt er een nieuw product op dat de perfecte oplossing blijkt te zijn.

Habasit aandrijfriemen voor de garenverwerkingsindustrie

In de blog van vandaag introduceren we zo’n product in de garenverwerkingsindustrie. De lange en uitgebreide geschiedenis van de garenproductie heeft geleid tot een moderne en succesvolle bedrijfstak, en heeft daarom specifieke vereisten. Maar de nieuwe polyester aandrijfriem van Habasit de TC-25EFQ weet wat te doen. Uitgebreide praktijktesten bewezen de buitengewone prestaties, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van de riem. Hij is ideaal voor ring-spinmachines uitgerust met tangentiele aandrijving.

De nieuwe riem van Habasit is voorzien van een speciaal ontworpen thermoplastische body met versterkt polyester materiaal, en een nieuw hechtingssysteem met verbeterde temperatuurbestendigheid en laaghechting. De geoptimaliseerde elastomeer afdekkingen bieden daarnaast een consistente grip en hoge slijtvastheid.

Laag energieverbruik, lange levensduur

Felix Rolle, Senior Product Manager bij Habasit, benadrukt dat naast dimensionele stabiliteit, uitstekende flex-vermoeidheideigenschappen, goede loop en betrouwbaarheid, de nieuwe riem ook hoge machineprestaties en uitgangsvermogen levert bij een bewezen uniforme kwaliteit van het garen. Daarnaast is verbinden op locatie eenvoudig door de lijmvrije verbindingsmethode.

Oftewel, u kunt een laag energieverbruik en een lange levensduur van de band verwachten.

Beproefd en succesvol

Samen met belangrijke partners heeft Habasit in Azië gedurende 18 maanden veldtesten uitgevoerd bij representatieve toepassingen, onder veeleisende klimaatomstandigheden. De klanten hebben bevestigd dat TC-25EFQ een uitstekende aanvulling is op het uitgebreide programma van Habasit voor riemen voor de garenverwerkingsindustrie.

De testresultaten lieten zien dat er door het nieuwe riemontwerp geen noodzaak is voor het opnieuw spannen na installatie, wat uniek is in deze markt. Ook reduceert het ontwerp stilstandstijd en onderhoud van de machine, en biedt het lage bedrijfskosten. Het nieuwe hechtingssysteem zorgt ervoor dat de riem bijzonder goed tegen hete omstandigheden en hoge luchtvochtigheid kan.

Bent u nieuwsgierig over het product en wilt u weten welk verschil het kan maken? Download de flyer of bezoek ons op de ITM beurs 2018 in Istanbul. U kunt ons vinden in Hal 3, Stand nr. 305d, waar u de laatste innovaties in de sector kunt bekijken!

2018 april 16  |  Posted by

Felix Rolle

Felix Rolle is a Senior Product Manager at Habasit and has been with the company for more than 30 years. He specializes in the Printing, Paper and Yarn Processing industry, with fluency in German, English and French.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published