Casestudy: de uitstekende lossende eigenschappen van transportbanden minimaliseren kleverige resten

Casestudy: de uitstekende lossende eigenschappen van transportbanden minimaliseren kleverige resten

Producenten in de voedingsmiddelenindustrie staan tegenwoordig voor een groot aantal uitdagingen. Ze moeten niet alleen voldoen aan de steeds strengere eisen op het gebied van voedselveiligheid, maar ook voor producten van de hoogste kwaliteit zorgen, waarbij de betrouwbaarheid, productiviteit en winstgevendheid van hun productieprocessen moeten worden gewaarborgd.

De sleutel daarvoor is het gebruik van transporteurs en procesbanden die voor de specifieke fabricagetoepassing geschikt zijn. Bij Habasit worden we vaak benaderd door producenten die worstelen met de resultaten van de installatie van een slecht presterende transportband. Van hun ervaringen kunnen we veel leren.

Zo liet bijvoorbeeld een producent van energierepen vier banden in serie op een koellijn draaien, waarbij cacaoboter werd gebruikt om te voorkomen dat de zeer plakkerige repen zich aan de transportband zouden hechten. Vanwege de slechte lossende eigenschappen van de geïnstalleerde banden, moesten de banden helaas al na één maand worden vervangen, zelfs met een dagelijkse reiniging en een werknemer die constant de lijn bewaakte en de ophoping van residu opruimde.

In dit soort situaties is het essentieel om een voedseltransportband met de vereiste loslatende eigenschappen te vinden om een lange en betrouwbare levensduur te garanderen. Een eenvoudige reiniging, goede loslatende eigenschappen, niet-rafelende randen en hydrolysebestendigheid zijn onmisbaar.

De Habasit Cleanline voedseltransportband CNB-6EB-A1 biedt een lange levensduur en uitstekende loslatende eigenschappen

Na alle aspecten van de toepassing van de producent van energierepen te hebben bekeken, bevolen onze ingenieurs Habasit Cleanline CNB-6EB-A1 aan. Deze band is geschikt voor de verwerking van voedsel, voldoet aan EU-, FDA- en Halal-normen en is gerenommeerd in vele segmenten van de voedselverwerkende industrie. De transportzijde is gemaakt van TPO met een lossende eigenschap, waardoor deze perfect is voor zeer plakkerige voedingsmiddelen die goede lossende eigenschappen vereisen. Bovendien heeft de band niet-rafelende randen en is hij eenvoudig te reinigen en hydrolysebestendig.

Na installatie in de fabriek van de voedselproducent, bleek de nieuwe band een uitstekende staat van dienst te leveren gedurende een levensduur van drie jaar. Bovendien hoefde de klant geen cacaoboter meer te gebruiken, waardoor productiekosten werden bespaard. Het was ook niet langer nodig om een werknemer voortdurend toezicht te laten houden en het reinigingsproces kon met één uur per dag worden verkort.

Al met al betekende de installatie van de CNB-6EB-A1-band dat de voedselproducent van de volgende uitstekende voordelen en waardevolle besparingen kon profiteren:

  • De levensduur van de band werd 36 keer groter, namelijk van 1 maand tot 3 jaar
  • Besparing op cacaoboter, die niet langer nodig was voor het productieproces
  • 1 uur minder schoonmaak per dag, waardoor de productiviteit werd verhoogd en de kosten werden verlaagd
  • Het was niet langer nodig om de lijn werking voortdurend in de gaten te laten houden door een werknemer

Totale jaarlijkse besparingen: EUR 20.000

Neem contact met ons op als u voor bijzonder moeilijke uitdagingen op het gebied van voedselproductie staat, of als u meer informatie wilt over het brede scala aan transportbanden voor voedselverwerking van Habasit.

 

2020 maart 30  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published