Casestudie: Ja

Casestudie: Ja, je kan een transportband op het uiterlijk beoordelen

De juiste transportband vinden voor het snel en precies verplaatsen van producten is in moderne productie van essentieel belang.

Waar te beginnen? Allereerst gaat het om de toepassing: productgrootte, vorm, gewicht, materiaal, temperatuur, vocht en alle andere belangrijke variabelen. Vervolgens gaan onze specialisten op zoek naar compatibele elementen van het bandontwerp: vezelmateriaal, weefselpatroon, kleur, oppervlaktestructuur, mate van hechting, dikte, open gebied, brandbaarheid en meer. Talloze combinaties zijn mogelijk, waardoor duizenden unieke transportbanden mogelijk zijn voor specifieke omstandigheden en problemen.

Maar ondanks het brede assortiment van bandtypen dat beschikbaar is op de markt, heeft een toepassing regelmatig de verkeerde transportband. Door een slechte productpositionering moest een levensmiddelenproducent, die een band gebruikte van een andere transportbandleverancier, weer terugvallen op de oude manier van productverplaatsing: met de hand. Dit gebeurde er:

Een pizzafabrikant had moeite met met slippende producten op een dalende sectie. De kunststof vlakke rastertransportband was bedoeld om de pizza’s te ondersteunen, maar dit werkte niet waardoor producten weggleden en de fabrikant productverlies leed. Handmatige correcties waren nodig om de pizza’s goed te leggen voordat ze de vriezer in gingen.

IS610 Grip Top kunststof modulaire transportband voor de verwerking van pizza’s

Om het niet meer met de hand te hoeven doen, zocht de fabrikant een voor voedsel geschikte kunststof modulaire transportband, waarbij de pizza’s en het beleg tijdens een daling veilig bleven liggen. Habasit stelde onze IS610 Grip Top voor, met een grippatroon dat de wieltjes van de transportband kon besturen en de mechanische steun bood om de belegde pizza’s op hun plek te houden.

Na de installatie zorgde de IS610 Grip Top voor stabiele pizza’s en een betrouwbare verplaatsing langs de helling naar beneden. Hierdoor had de fabrikant niet langer een personeelslid nodig om de productielijn handmatig in de gaten te houden en het product te corrigeren na het wegglijden.

Uiteindelijk bespaarde de fabrikant veel geld, en door te switchen naar de transportband van Habasit behaalde hij extra voordelen:

  • Een jaarlijkse besparing van zo’n USD 4,800 op handmatige arbeid
  • Een jaarlijkse besparing van zo’n USD 3,000 op productieverlies
  • Verbeterde productkwaliteit

De totale jaarlijkse besparingen waren zo’n USD 7,800.

Meestal moet je iets niet meteen op uiterlijk beoordelen. Maar bij transportbanden doet het oppervlak – en elke laag daaronder – er wel degelijk toe. Bovendien hoef je met nauwkeurig gekalibreerde transportbandontwerpen je handen niet langer vuil te maken.

 

 

2019 december 9  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published