Brede tandriemen voor brede banden

Brede tandriemen voor brede banden

De auto-industrie staat er bekend om dat zij competitief en kostenbewust is, dus vertrouwen bandenfabrikanten op de levensduur van tandriemen om de productiecijfers hoog te houden. Tandriemen gebruikt in het bandenfabricageproces opereren namelijk onder zware omstandigheden.

Het vervangen van een beschadigde tandriem kan een hele ploegendienst duren en de aandacht van 4 tot 6 operators vragen. Als gevolg van deze stilstandstijd kunnen er een verlies van meer dan 5000 banden ontstaan.

De breedste tandriem op de markt

Tandriemen voor bandenfabricagemachines bestaan vaak uit een aantal smalle riemen die in de lengte aan elkaar zijn bevestigd, of uit riemen die parallel lopen om de gewenste breedte te geven. Met een bredere tandriem is er geen noodzaak meer voor een lengteverbinding, die vaak storingsgevoelig is, en is het ook niet nodig om meerdere parallelle riemen te installeren. Tandriemen verbeteren daarnaast de positionering door exacte uitlijning, wat voor parallelle riemen een uitdaging kan zijn. Met 600 mm bieden de HabaSYNC brede tandriemen de breedste tandriemoplossing die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dit geeft nieuwe mogelijkheden voor bandenfabricageproductiviteit en het bouwen van de apparatuur gebruikt in deze toepassing.

Tot 8 keer snellere tandriemvervanging

De vervanging van traditioneel gekoppelde riemen kan tot wel 8 uur duren, en vraagt zo’n 6 operators die het werk uitvoeren. Dit leidt tot hoge kosten en productieverlies. Habasit biedt de oplossing: haar gepatenteerde mechanische tandriemverbinding. Alle HabaSYNC tandriemen, inclusief de brede tandriemen, kunnen aan elkaar worden verbonden door deze unieke mechanische verbinding. In de bandenfabricagemachines reduceert deze oplossing de benodigde stilstandstijd bij vervanging tot minder dan één uur, en zijn er slechts twee operators nodig voor het vervangen.

HabaSYNC brede tandriemen met mechanische tandwielverbinding zijn grondig getest in de praktijk gedurende de afgelopen vier jaar, bij enkele van de grootste fabrikanten in de sector. De riemen zijn nu operationeel in seriebandenproductie in talloze fabrieken wereldwijd. Door deze successen en ervaring denken Habasit en haar klanten dat de HabaSYNC brede tandriemen

een zeer efficiënte en doelmatige oplossing vormen voor OEM’s en fabrikanten die streven naar kwaliteit en verminderde stilstandstijden.

Uniek TPU tandriemmateriaal van hoge kwaliteit

De nieuwe riem is gemaakt van een uniek TPU materiaal, dat niet alleen zeer goed bestand is tegen het getransporteerde rubber, maar ook tegen olie, vet en een breed scala aan chemische stoffen. Zo wordt een lange levensduur van de riem gewaarborgd. Dit is vooral belangrijk voor de bandentoepassingen waar onbehandeld rubber wordt gebruikt, dat veel chemicaliën bevat.

De brede tandriemen voor bandenproductie hebben doorgaans een T10 maat, gemaakt van TPU met een Shore hardheid van 92 A. Andere typen zoals H pitch zijn op aanvraag beschikbaar. De riemen zijn versterkt met aramide koorden, die de band versterken en uitrekking voorkomen.

Tandriemafdekking en productie-opties

Habasit’s Brede tandriemen voor de bandensector kan worden besteld met polyamidemateriaal aan de tandzijde, aan de loopzijde of beide. Dit zorgt voor een lagere wrijvingscoëfficiënt, zodat de riem soepel blijft lopen, gemakkelijk lost en slijtage minimaal is.

Zoals gebruikelijk bij Habasit tandriemen kunnen ze individueel worden geproduceerd middels frezen, perforaties, afdekkingen of profielen, om tegemoet te komen aan speciale toepassingsvereisten. Het TPU tandriemmateriaal is zowel in wit als zwart leverbaar.

Bekijk de nieuwe tandriem op de Tire Technology Expo 2018 in Hannover

Bekijk de nieuwe tandriem in actie en leer meer over de voordelen bij ons op de Tire Technology Expo 2018 in Hannover, van 20 t/m 22 februari.

Habasit is aanwezig in Hal 21, stand 7080, met een demo van een brede tandriem die u van dichtbij kunt bekijken. Ook introduceren we onze nieuwe PA-mechanische verbinding voor toepassingen in de bandenindustrie. Daarnaast voorzien onze engineers u graag van deskundige informatie over ons gehele programma van weefsel en kunststof modulaire tandriemoplossingen.

Registreer online om uw gratis toegangsbewijs te ontvangen met deze link: bit.ly/TireExpo-FreeTicket

 

2018 februari 16  |  Posted by

Craig Kenhart

Craig Kenhart is the Industry Segment Manager at Habasit with an expertise in Automotive/Tire/Battery and Airport industries. He is fluent in both English and German.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published