Bo(o)mvol originaliteit

Bo(o)mvol originaliteit

Habasit heeft in vrijwel elke tak van de industrie een aantal bijzondere en inventieve partners, maar in de blog van vandaag ontmoeten we een partner met een speciaal oog voor het ongebruikelijke. Massiv Forest, opgericht in 1995, ziet in elke noest, elke scheurtje in het hout of zelfs een onderbreking in de nerf potentie voor een nieuw en uniek design.

Al meer dan twintig jaar produceert het bedrijf, gevestigd in Roemenië, hardhoutproducten zoals meubels, massieve panelen, modulaire wanden en zelfs biomassabrandstof gemaakt van puur houtafval. Elk takje van het lokaal gewonnen hout wordt benut, zowel door het maken van een elegant meubelstuk als door het leveren van een natuurlijke en hernieuwbare brandstof.

Vanaf het begin werkt Massiv Forest samen met Habasit om producten van hoge kwaliteit te maken. Hoewel de transportbanden oorspronkelijk werden gebruikt voor het transporteren van houtspanen en zaagsel, hebben ze een nieuwe rol gekregen door de ontwikkeling van het nieuwste merk van Massiv Forest genaamd craftwand®. Het merk, dat zich specialiseert in innovatieve meubels en modulair wandontwerp, heeft een lange traditie van houtbewerking en vakmanschap waarbij ze de natuurlijke elementen van hout accentueren met minimalistische en geometrische vormen.

Vertakkingen van vakmanschap

Met als prioriteit het behouden van de ruwe stijl en het natuurlijke ontwerp van elk stuk hout, probeert craftwand® de wildheid van het materiaal te combineren met de elegante praktische waarden van elk product.  Dit was hun uitdaging toen ze besloten om een bureau te ontwerpen dat een glad en stabiel oppervlak moest bieden, zodat een extra schrijfonderlegger niet nodig was.

Houtbewerkers bij craftwand® wisten al hoe zij schoonheid in ongebruikelijke plekken konden vinden, en het is dan ook niet vreemd dat ze hun oplossing zagen in de bescheiden zwarte transportbanden die door hun fabriek rolden. Het slijtvaste NHM-10EKBV 11 is gemaakt van een glad, super mat en sterk materiaal, dat een perfecte aanvulling vormde op de gepolijste en knoestige textuur van het hout. Door de bovenkant van het bureau te bekleden met het bandmateriaal werd het oppervlak ideaal om op te schrijven, maar ook een handige muismat bij het werken met de computer.

Het was direct een succes; klanten maar ook medewerkers vielen voor het stijlvolle en handige design, zowel voor thuis als op kantoor. Het idee verspreidde zich snel, en plotseling legden zelfs collega’s bij Habasit stukken afvalbandmateriaal op hun bureaus. Met zo’n overweldigende positieve feedback begon craftwand® na te denken over andere mogelijkheden voor de onverwachte combinatie van hout en bandmateriaal. In januari 2017 opende het bedrijf een showroom in Stuttgart waar hun laatste handwerk wordt tentoongesteld.

Massiv Forest waardeert de hulpbronnen die hun werk mogelijk maken. Door het behalen van het “Forest Stewardship Council Chain of Custody Certificate” zijn ze in de voetstappen getreden van een lange traditie van verantwoord en getalenteerd vakmanschap. Op deze fundering zijn hun moderne innovaties gestoeld. Habasit werkt graag samen een bedrijf dat onze waarden deelt ten aanzien van duurzaamheid en onwankelbare uitmuntendheid.

2018 november 13  |  Posted by

Sonja Strimitzer

Sonja Strimitzer is a member of the Global Marketing and Communications Team at Habasit in Vienna. She joined the company in 2011 to provide Marketing and Sales support for Austria and Central Eastern Europe, but also quickly rose to become Editor-in-Chief of Highlights, Habasit’s popular customer and employee magazine. She is a native German speaker, as well as fluent in both English and Swedish. She enjoys strong cooperation with colleagues from around the world and values the unique international environment.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published