Bespaar energie met de juiste transportband

Bespaar energie met de juiste transportband

Wilt u ook lagere bedrijfskosten op uw locatie? Waarschijnlijk wel. En als u ook het milieu wilt helpen door energie te besparen, dan is de blog van vandaag interessant voor u.

Logistieke processen vragen om energiezuinige oplossingen

Voor grote faciliteiten, bijvoorbeeld luchthavens met veel logistiek, is het belangrijk om een optimale materiaalflow te creëren. Het doel is de hoogst mogelijke efficiency door goede service en lage kosten in iedere stap van het proces. Hierbij hoort dat u tijdens het verlagen van de energiekosten vaak verantwoordelijkheid neemt voor het milieu.

In veel installaties worden transportbanden op grote schaal gebruikt om iets te transporteren van de ene naar de andere plek. Het flow-proces hangt af van de juiste werking van die transportbanden. Omdat de banden constant in gebruik zijn, is het vooral belangrijk dat ze langdurig optimale prestaties leveren. Dit betekent dat:

  • De transportbanden gemaakt moeten worden van materialen die bestand zijn tegen zwaar gebruik
  • De transportbanden zo energiezuinig mogelijk moeten zijn

Een slijtagebestendige transportband die betaalbaar en energiezuinig is en een lange levensduur heeft, is ideaal voor grote faciliteiten en distributiecentra.

Maar hoeveel energie verbruikt een transportband daadwerkelijk en hoeveel kunt u besparen?

Hoe groter de wrijvingscoëfficiënt, des te groter het energieverlies

De hoeveelheid verbruikte energie tijdens het gebruik van een transportband wordt voornamelijk bepaald door de wrijvingscoëfficiënt tussen de onderzijde van de band en de glijdplaat. Hoe groter de wrijvingsweerstand, des te groter het energieverlies. Tot wel 60% van de verloren gegane energie is te wijten aan wrijvingsweerstand.

Impregneren op waterbasis reduceert de frictie in de transportband

Om de wrijvingsweerstand te reduceren en energie te besparen heeft Habasit een milieuvriendelijke impregnatie op waterbasis ontwikkeld, welke wordt gebruikt op de onderzijde van de transportband. Met deze technologie bespaart u mogelijk tot wel 45% energie. Het impregneren maakt de transportband ook duurzamer dan een gewone band.

Een grote economische en milieutechnische winst

Met dit type transportband verlaagt u uw operationele kosten, niet alleen omdat u energie bespaart, maar ook vanwege de lange levensduur van de band. U hoeft de band minder vaak te vervangen, waardoor er minder storingen en lagere onderhoudskosten zijn. De transportbanden zijn ook milieuvriendelijk, omdat ze minder energie verbruiken en er een verminderde kooldioxide-emissie is.

Ga zelf na hoeveel energie u kunt besparen met onze geïmpregneerde Habasit Eff-Line via onze online energiebesparingscalculator.

Wilt u meer informatie over onze milieuvriendelijke transportbanden? Bel ons of stuur een e-mail en we zullen u meer vertellen!

2017 november 6  |  Posted by

Mathias Soderholm

Mathias Söderholm has been with Habasit since 1991 and is the Production Manager for Habasit AB in Sweden. His career with the company has ranged from customer service to sales. His experience has given him a storehouse of knowledge in many industries and applications. Söderholm is fluent in both Swedish and English.

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published