Het verhaal van Habasit

Het verhaal van Habasit

Onze blog richt zich vaak op producten, technieken en onderhoudstips – informatie waarvan we geloven dat ze nuttig zijn voor onze klanten. We zien elke blogpost als een manier om de bredere Habasit-community te ondersteunen, maar vandaag doen we een stapje terug en kijken we waar die community begon.

De geschiedenis van Habasit is een verhaal dat niet stil staat. Dit lijkt passend voor een bedrijf dat is toegewijd aan beweging. Sinds het begin van Habasit in 1946 in Basel, Zwitserland, is het bedrijf gegroeid en wereldmarktleider geworden in de transportbandenindustrie. Momenteel werken er meer dan 3.700 medewerkers in meer dan 30 vestigingen wereldwijd.

De oprichters

Fernand Habegger was nog maar 25 jaar oud toen hij, samen met zijn toekomstige echtgenote Alice, het bedrijf oprichtte. Omdat hij actief was in de verkoop van machines na de Tweede Wereldoorlog, wist hij uit ervaring hoe gecompliceerd het monteren van een transportband kon zijn. Toen hij zichzelf verwondde aan een mechanische verbinder was dit een katalysator voor verandering. Hij begon te zoeken naar nieuwe oplossingen in de sector door te experimenteren met PVC en Polyamide, materialen die toen nieuw waren in de markt. Toen hij en Alice de naam Habasit registreerden kort na de Tweede Wereldoorlog, zetten zij het verhaal in beweging.

De firmanaam

De firmanaam is een combinatie van de eerste twee letters van de achternaam “Habegger” en “Basel” de vestigingsstad, en het einde van synthetische materiaalnamen zoals “Bakelit” (bakeliet). In de jaren daarna zou Habasit zich bewijzen als een bekend en vertrouwd merk in de transportbandenindustrie wereldwijd.

Onze onophoudelijke innovatieve benadering zorgt ervoor dat we de dag van morgen benaderen met nieuwsgierigheid en gretigheid voor hetgeen nog gaat komen. Elke dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan op onze Research & Development afdeling. Nieuwe producten worden getest en verfijnd. Het is deze toekomstgerichte benadering geweest die ons heeft gebracht waar we nu zijn.

Wij kijken er naar uit deze beweging voort te zetten. Blijf onze blog in de gaten houden voor meer diepgaande technische ondersteuning en nuttige informatie en aarzel natuurlijk niet om contact met ons op te nemen mocht u verdere vragen hebben.

Wilt u graag meer weten over de geschiedenis van het bedrijf? Bekijk de video “The Habasit Story”.

2017 juni 1  |  Posted by

Editorial Team

Articles created by the Expert Blog Editorial Team

Contact us for personal support

Get advice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*Your email address will not be published